Организиране и функциониране на сладкарската работилница. ... "Замислена и структурирана като учебно помагало, обединила усилията на голям екип от професионалисти Сладкарство - основен курс - е книга, която с огромен успех се използва както от преподаватели и ученици, така и от сладкари и главни сладкари от Австрия, Германия и Швейцария. Пред вас, българските ни читатели, представяме адаптираното издание на този огромен труд, събрал в себе си цялата необходима информация за продуктите и техните основни качества, за видовете теста и маси, за основните рецепти, за машини и инструментите в сладкарската работилница, за ... |
|
За хора с вкус към живота. ... Росица Иванова Генчева - едно име, което добива все по-голяма популярност между най-добрите кулинари в страната ни. За българите, които ценят хубавото и обичат да си похапват вкусно, Кулинарна енциклопедия с 1555 избрани рецепти е неповторимо по рода си издание, което само за няколко месеца се изчерпи и се допечата. Тази неповторима кулинарна книга съдържа 40 раздела от А до Я в кулинарията, а разделът Празници и традиции ни връща към корените ни и забравените традиции. Кулинарната енциклопедия с 1555 избрани рецепти - достъпни, изпълними и точни - е истински шедьовър, една кулинарна ... |
|
Второ преработено и допълнено издание. ... Децата крият в себе си необикновени способности и уникални дарования. За да бъдат подхранени техните инстинкти за изследване на света, те се нуждаят от особен подход и условия на обучение. Това прави и възпитанието по метода на Мария Монтесори специален - в него център е детето. В "Чудото Монтесори" ще се запознаете както с философията зад идеите на Монтесори, така и с основите на метода. Ще научите повече за развитието на вашето дете и как можете да прилагате метода Монтесори в ежедневното си общуване с него. Ще откриете и отговори на въпросите: Какво различава ... |
|
Най-важното за бебето - сънят, храненето, хигиената, пелените, плачът и много друга информация. Готови ли сте да се грижите за вашето бебе? Тук ще откриете всички практични съвети, от които се нуждаете, както и най-добрата съвременна информация за основните нужди на вашето бебе, подкрепени с множество напътствия за ежедневните грижи. Този лесен за използване справочник, към който ще посягате многократно, ще ви помогне: да успеете с кърменето и храненето с шише; да развиете у бебето добри навици за сън от самото начало; да къпете, повивате и обличате вашето бебе; да изберете люлка, седалка за кола и други ... |
|
Появата на бебето на бял свят е огромно щастие за всяко семейство. Ала след първоначалната еуфория обикновено настъпва етапът на вълненията и притесненията дали бебето се развива правилно. Това се отнася най-вече за първата година от живота му, когато то расте много бързо и когато се формират основните му навици и умения. В тази книга са събрани сведения, които може да послужат на родителите на дете до една годинка. Приведени са показателите за нормално физическо и нервно-психично развитие, методите на възпитание, особеностите на гимнастиката, масажа, закаляващите процедури, принципите на общуване с бебето, примери за ... |
|
Интересно е да се знае, че още преди 5000 години шоколадът е използван от южноамериканците и като лечебно средство, но едва сега е установено, че поддържа здравето на сърцето и кръвообръщението в напреднала възраст. Съдържащите се в шоколада антиоксиданти намаляват риска от сърдечни заболявания. ... |
|
В книгата ще намерите: редки рецепти от дедите ни до наши дни; как да правим сирене, кашкавал, масло, кисело мляко, родопска брънза и други домашни продукти от козе, овче, биволско и краве мляко; чужди рецепти и как да станете най-добрите майстори и познавачи на млечните продукти. Проф. Д-р Ангел Кожев е дългогодишен директор на "Института по млечна промишленост". Автор е на няколко книги по технология и нови асортименти, кашкавали и други полутвърди сирена от овче, краве, козе и смесено мляко. Три поредни мандата проф. Кожев е член на Управителния съвет на Националната асоциация на ... |
|
Тортите са предимно сладки тестени произведения, които според плънката биват плодови, шоколадови, с крем, а според случая, за който са приготвени - коледни, сватбени, великденски, за детско парти и така нататък. За приготвянето на по-сложните торти се изискват голямо умение и опит, но приготвянето на обикновените е удоволствие за домакинята. Обикновено тортите са кръгли и квадратни, но специалните имат различна форма според украсата им. Изданието съдържа рецепти за приготвяне на плодови, шоколадови, глазирани торти, торти с ядки и карамел, специални торти, торти за празници, както и съвети за приготвяне на различни ... |