Защо се отслабва с морски водорасли?

Защо се отслабва с морски водорасли?

Знаете ли, че морските водорасли са много добро средство за отслабване?

За загуба на тегло могат да бъдат едновременно използвани вътрешно и външно. Приемът на водорасли намалява желанието за прием на  храна.

Как се ползват водораслите за отслабване?

морски водорасли

Защо се отслабва с морски водорасли?

Морски водорасли се продават на прах. Трябва ви една шепа от тях, после добавете 100-150  милилитра вода, оставете ги при стайна температура за двадесет и четири часа. Пийте течността пре целия ден – но само по няколко глътки, никога не изпивайте цялото количество веднага.

Вътрешният прием на морски водорасли е с много благоприятен ефект върху обмяната на веществата, така че салата от морски водорасли за вечеря (без майонеза и яйца) ще даде усещане за ситост и в същото време ще нормализира вашето хранене.

Във  водорасли има манитол – това е  вещество, което  придава уникални свойства в борбата с наднорменото тегло. Това вещество действа като ентеросорбент. То извежда от  организма  токсини и отрови, подобрява обмяната на веществата.

Един от най-добрите видове морски водорасли за външно приложение  е  ламинария –  с нея не само се отслабва, но и се премахват  стрии, целулит, подуване и увиснала кожа.

Тази процедура помага за намаляване на мазниният слой чрез активиране на вътреклетъчните процеси, подобрява се движението на течността в клетките, пречиства се кръвта.

За козметични цели може да се използва като сухи водорасли, както и течен екстракт от водорасли. Тези препарати  се използват за почистване на кожата, те са идеалното средство да пилинг.

Как се ползват външно морски водорасли?

Те се смесват с вода да стане каша – трябва да престоят във водата поне 15 минути и тя се нанася на проблемните зони за отслабване. Отгоре се слага найлон. Така тялото престоява за един час. После се измива сместа с хладка вода.

Защо морските водорасли са полезни?

Всички морски водорасли са богати с минерали и витамини. В тях има  калий, натрий, калций, магнезий, йод, хлор, сяра, бром, кобалт. И богат набор от витамини: каротин, аскорбинова киселина, витамини В1, В2, В9, В12, РР, Е.

“Демир

Доста голямото количество калий прави продукта много полезен за хора, страдащи от заболявания на кръвоносните съдове  на сърцето.

Комбинация от аскорбинова киселина и желязо във  водораслите ги  прави страхотен продукт за хора, страдащи от анемия.

Отделно от това, трябва да знаете още нещо феноменолно – съдържанието на витамин С в тях е повече от цитрусовите плодове. Но калориите във водораслите са много малко. Само пет калории на сто грама от продукта, което го прави чудесно съставка за хора, които искат да намалят теглото си.

Използването на морски водорасли като хранителни добавки помага за предотвратяване и лечение на алергични реакции, някои заболявания на ставите, както и да отслабнете. Редовната употреба на този продукт в Китай е довело пълното ликвидиране  на болести на  на щитовидната жлеза.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *