Ароматно агнешко с гъби
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 3 Любима на 96 готвача |
Снимката е добавена от Makaweli
Необходими продукти
- • 1.5 кг агнешко месо
- • 4 бр. гъби печурки
- • 3-4 с.л. олио
- • 10-15 зърна черен пипер
- • 2 с.л. брашно
- • 1 ч.л. куркума
- • по 1 щипка мащерка и майорана
- • 1 ч.л. чесън на прах
- • 1 клонка девесил, нарязан
- • листата на 1 стрък джоджен, нарязани
Начин на приготвяне
Месото се нарязва на порции, които се овалват в смес от размитото с вода брашно и подправките. Нарежда се в тава, поръсва се с олиото и се долива около 1 и 1/2 ч.ч. вода. Покрива се с фолио и се пече в загрята фурна на 180 С. След 1 час и 40 минути се слагат нарязаните печурки и се пече още около 30 минути. После фолиото се маха и месото се дозапича за 10 минути до зачервяване. Сервира се с картофи, ориз или друга гарнитура по избор.
Рецептата е добавена от magi71 на 25 Юни 2009 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 19 jufa | Благодаря ви за подробното обяснение. Xevi мерси много за превода, сега вече ми е ясно каква е тази подправка. Благодаря ви | 30 Апр 2013 |
# 18 xevi | jufa, на английски е turmeric. | 30 Апр 2013 |
# 17 Makaweli [Изпробвал рецептата] | Продава се като подправка точно с това име - куркума. | 30 Апр 2013 |
# 16 Makaweli [Изпробвал рецептата] | Куркумата е многогодишно тревисто растение. Стрити на прах, коренчетата й имат ярък оранжев цвят и дори съвсем малко количество оцветява ястията в жълто. За оцветяване и овкусяване на 4 порции е достатъчно количество, равно на 1/4 чаена лъжичка. Има изключително благотворно въздействие за подобряване работата на жлъчката и черния дроб. | 30 Апр 2013 |
# 15 jufa | Какво е куркума? Никога не съм чувала тази подправка преди това. Можели някои да ми обясни? Благодаря. | 29 Апр 2013 |
# 14 magi71 [Автор на рецептата] | Иве, ако не ти допада много куркумата сложи по-малко или я пропусни. | 17 Ное 2009 |
# 13 ivkamarin [Изпробвал рецептата] | Рецептата е супер до сега не бях пригатвяла агнешко по този начин, единствено не ми допадна куркумата като подправка, но вкус приятел няма. Супер е. [Изпробвана] | 17 Ное 2009 |
# 12 magi71 [Автор на рецептата] | Бони, красива снимка си добавила! Радвам се, че ти е допадала рецептата ми! | 4 Ное 2009 |
снимки от Makaweli [Изпробвал рецептата] |
Ястието е приготвено с месо от младо яре |
3 Ное 2009 |
# 11 Makaweli [Изпробвал рецептата] | Приготвих ястието с месо от младо яре - стана невероятно вкусно. Маси, благодаря за хубавата рецепта. [Изпробвана] | 3 Ное 2009 |
# 10 magi71 [Автор на рецептата] | Рали, трябва и аз да ги пробвам с розмарин, благодаря ти! | 30 Юли 2009 |
# 9 Aliana [Изпробвал рецептата] | Маги, ястието стана страхотно, много, много вкусно! Вместо майорана сложих розмарин, и зелен лук, както Деси е писала! Гостите ми много го харесаха и хвалиха. Благодаря за рецептата! Снимка направих, но не мога сега да я сложа, по-нататък. [Изпробвана] | 30 Юли 2009 |
# 8 magi71 [Автор на рецептата] | Рали, може и по-малко да го печеш щом е нарязано така. Проверявай го кога е готово, а и ти си познаваш фурната как пече. Сподели резултата | 29 Юли 2009 |
# 7 Aliana [Изпробвал рецептата] | Маги, имам агнешко тук, но е нарязано като за гулаш. 1 и 40 минути много ли му е или няма зна4ение? Да не се стопят без остатък ;-)? | 29 Юли 2009 |
# 6 magi71 [Автор на рецептата] | Трябва да се опита, защото има всякакви вкусове | 27 Юни 2009 |
# 5 desislava76 | Маги, може и да не си подхождат, не съм пробвала така. Права си, малко разнообразие не е зле... | 26 Юни 2009 |
# 4 magi71 [Автор на рецептата] | Деси, и аз винаги слагам червен пипер. Реших малко да разнообразя с други подправки, а и не съм сигурна дали ще си подхождат куркумата с червения пипер. | 26 Юни 2009 |
# 3 desislava76 | Ястието е страхотно вкусно. Аз по принцип така правя агнешкото месо. Но в сместа за овалване слагам и малко червен пипер, за цвят и вкус. При самото слагане на печурките слагам и зелен лук. Браво Маги, отново вкусно предложение... | 26 Юни 2009 |
# 2 magi71 [Автор на рецептата] | Предполагам, че куркумата направи вкусът му по-различен и много приятен. Благодаря | 26 Юни 2009 |
снимки от magi71 [Автор на рецептата] |
25 Юни 2009 | |
# 1 tillia | Изглежда доста апетитно, както и вероятно е! | 25 Юни 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.