:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ОТЛИЧИТЕЛНИ БЕЛЕЗИ

Разгадайте характера по лицето

Овалът издава много точно що за човек стои срещу вас и доколко може да му се вярва
Снимка: Велислав Николов
Сигурно поне веднъж ви се е случвало да срещнете човек, който да спечели веднага доверието ви, а после да се окажете излъгани. Как да отгатнете що за тип е този, който ви сваля звезди от небето, и доколко може да му се вярва? На помощ идват френски психолози, които са съставили любопитен наръчник за лаици. В него те простичко описват най-често срещаните човешки качества и недостатъци, като ги свързват с определени черти по лицето. Всъщност специалистите не откриват топлата вода с това свое помагало, тъй като още в миналото хората са гадаели за нрава именно по лицето. Французите обаче го обясняват доста лесно, така че и неопитният в тази материя да схване за какво иде реч.

По овала на лицето например може да се ориентирате какъв тип е събеседникът ви и има ли смисъл да задълбочавате връзката. Или пък дали може да разчитате на колегата отсреща.

Основно експертите са разделили типовете на 9 групи, като всяка е подвластна на определена планета от Слънчевата система.

Идеалното лице попада под влиянието на Венера.



То има правилна форма



и обикновено е характерно за артистичните натури. Хората с подобни лица са почти винаги увлечени по изкуството. Известен недостатък е прекалената им чувствителност. Ако имате някакъв контакт с такъв човек, внимавайте с черния хумор, тъй като лесно може да го засегнете. Освен това трябва да му осигурите много уют в дома. По принцип хората с овални лица търсят красота и хармония във всеки един предмет, който ги заобикаля. Затова не им подарявайте кичозни вещи. И последен съвет - не чакайте от тях съвършена вярност. Те умеят да флиртуват и почти винаги се възползват от успеха си. Хубавото е, че дребните забежки за тях не означават нищо повече освен игра.

Според французите



хората с едри лица са подвластни



на най-голямата планета в Слънчевата система - Юпитер. По принцип те имат правилни черти, овално лице, но всичко при тях е в повече. Същото важи и в отношенията им с околните - понякога стават досадни именно защото вниманието и думите им са прекомерни. На тях обаче може да се разчита, тъй като поемат ли ангажимент, го изпълняват докрай. Освен това не са от хората, които ще минат през трупове, за да постигнат целта си. Прекрасни колеги и приятели са.



Малко и кръгло лице - типична Луна



Това са хора романтици, мечтатели, флегматици. Не случайно за тях казват, че витаят в облаците, а не на земята. Не може да разчитате напълно на помощта им. Те с готовност ще ви обещаят да направят нещо, но или ще забравят за него още на втората минута, или просто ще предпочетат да се отдадат на нещо по-приятно и неизискващо толкова физически усилия. Най-големият им недостатък е постоянното отлагане на днешната работа за утре. В крайна сметка си навличат доста неприятности именно заради своя мързел, а нерядко губят работата си пак по същата причина.

Хората,



които имат тясно лице,



попадат в категорията на Слънцето. Също като него обаче те искат винаги да са в центъра на вниманието. Ако става дума за жени, то те трябва да бъдат постоянно ухажвани, и то все със скъпи и суперлуксозни вещи. Мъжете с такова лице могат да бъдат изкушени само с много пари или с нещо, което струва много пари. Жената до тях също трябва да е луксозна. Хората-Слънце обаче не могат да се оплачат от съдбата си, защото са родени с късмет и успяват почти във всичко, при това без да се натоварват с работа. Може да се разчита на тях, но с едно наум - ако им минете пътя, те няма да се поколебаят да ви прегазят.

Следващата група лица са условно наречени специфични, тъй като в тях доминират определени части.

Триъгълното лице (Меркурий) е



по-развито в горната част,



а долната е доста по-миниатюрна. Такива овали имат хората на мисловния труд - писатели, учени и т. н. При тях всяко действие се преценява внимателно и почти никога не се действа импулсивно. По принцип те рядко изразяват открито чувствата си. Обичат да спорят, но без да налагат своята позиция, въпреки че в почти 90% от случаите тя е правилната. Те обаче изчакват опонентът им сам да се убеди в това. Трудно могат да бъдат излъгани. Ако обещаят нещо, това значи само едно - ще го изпълнят, и то в срок и така, както са казали.



Квадратното лице (Марс)



има едновременно развити скули и развита брада. И този тип хора трудно ще извадят на показ чувствата си. Още повече че за тях те са винаги на втори план. Много по-важни за хората с такова лице са материалните неща. Отличават се с изключителната си прагматичност, хитрост и далновидност. Не се чудете, ако видите такъв човек да замразява във фризера си настъргана краставица или пресен колбас. Той прави това само защото е проучил, че тези продукти ще поскъпнат през зимата. Другата им характерна черта е огромната упоритост, но само ако лично те имат полза. Ако искате да ви свършат дадена работа, по-добре се откажете от тази идея, освен ако тя не интересува и тях.



Много дълго и много тясно лице



(Сатурн). Защо ви учудва безкрайният песимизъм на този тип хора? Досега не сте ли забелязали, че всяка втора дума е свързана с мрачна прогноза. Основният проблем на хората с лице, попадащо под знака на Сатурн, е именно негативната им настройка към всичко, което ги заобикаля. Би било добре да открият и нещо положително в живота. Лошото е, че с песимизма си натоварват предимно околните, а те самите извличат някаква странна наслада от подобен род общуване. Иначе са сериозни и държат на думата си. Колкото и да е странно, имат много приятели, които ги търпят именно заради точността им.

Под властта на Уран попадат



хората с много малки очи



и с видимо стеснен овал в зоната около очите. Много често при такъв тип надделява брадата, която е силна и волева. Няма начин този човек да не попадне в светлината на прожекторите, твърдят французите. Почти винаги хората с подобни лица имат сполучлива кариера и стават доста известни. Те са с особени възприятия и не могат да се впишат в общоприетите рамки. Понякога творческите им заложби надделяват над деловите им качества, друг път става обратното. При всички случаи те умело съчетават солиден бизнес с изкуство. А това кое ще бъде професия и кое - хоби, решават едва ли не в последния момент. Факт е, че такива хора умеят да управляват.



Лицата, при които изпъкват



големите очи, са под влияние на Нептун. Характерно за тях е, че обичат забавленията, веселбите, необвързващите ситуации. Имат добро чувство за хумор и обикновено са душата на всяка компания. Но щом трябва да се разчита за някаква работа, никой не ги търси. А причината е, че всички знаят безотговорността им. Този тип хора са влюбени в морето, свободата, музиката, както и съжителството без брак.
 
Бил Клинтън е типичен представител на Уран по отношение на овала на лицето. При него надделява силната волева брада, което според френските спецове е знак, че умее да управлява.
 
Александър Божков е характерна Луна с типичното за тази група кръгло лице. Този тип хора често губят работата си, предупреждават французите.
 
Дейците на изкуството си личат и по формата на лицето, която почти винаги е правилна. Също както при родния секссимвол Аня Пенчева.
 
Хората с квадратни лица като Екатерина Михайлова трудно издават чувствата си. При тях сантиментът е винаги на заден план, а на първо място стои дългът.
 
При групата с едри лица като на Жорж Ганчев всичко е в повече - и действията, и думите.
7863
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД