Овен

Неолита

“Ката мата?” (“Къде е момата?”), попитал пещерният човек хората от съседното племе. “Ната мата!” (“няма я момата”), отговорили му. На следващия ден пак същия разговор. На по-следващия - пак. Накрая на онези им писнало. “Ката мата?”, дошъл пак да си търси булка загорелият ерген. “Та мата!” (“те ти я, на, момата”), троснали му се онези и я избутали от пещерата. “Бата мата!”у ужасил се упоритият жених. Е те, и Овенът така... Овните най-добре биха се чувствали в каменната ера, може би в неолита.

Телец

Древен Рим

Лежи Телецът край масата и яде, ама яде с часове... с дни, ако е възможно. Леко е изпънал краченца, подпрял се е на лакът, красиви моми му веят с ветрило, за да го разхлаждат. Изкусни танцьорки гънат снаги, музиканти тъничко свирят, но без да досаждат. Разговорът тече лек, приятен. Раят е в древния Рим. И тъй като Телците са хора, които ценят материалните радости и печелят добре, може да се очаква, че и в Римската империя ще бъдат част от богатата прослойка, дори аристокрацията.

Близнаци

Дивият запад

Хванете Близнака и го хвърлете ей така, наслуки, в която и да е епоха. До три дни ще си е намерил място за живеене, до седмица - работа, а до месец ще познава всички в радиус от 50 км. Особено ценен би бил един Близнак в американския Див запад, където няма интернет, вестници, радио и телевизия и информацията е кът. Един приказлив и добре осведомен Близнак винаги е добре дошъл в такова изолирано общество. Проблемът е, че и лесно би могъл да пострада заради острия си език.

Рак

В романите на Бронте

Жените, родени под този знак, са истински дами. Но не от онези, припадничавите госпожици от XIX век. Те са като героините на Шарлот Бронте - умни, независими и леко дръпнати по характер. Колкото до господата, те по душа са уважавани и ухажвани джентълмени и/или офицери в красиви мундири. Но представителите на този знак биха се чувствали отлично като герои от роман, само не и в реалния живот през XIX век. В реалния живот те просто не могат да се чувстват добре, независимо от епохата.